Enter your keyword

Egészséges Száj

Március 20.-a az „Egészséges Száj világnapja”

Hazánkban népbetegség a fogszuvasodás és a fogágybetegség, illetve Európában az első helyen állunk a szájüregi daganatos megbetegedések következtében elhunyt emberek, továbbá az újonnan megjelenő szájüregi tumoros elváltozások tekintetében. Kétszer többen halnak meg szájüregi rák következtében évente, mint autóbalesetben. A helyzet nem csak országunkban, hanem egész Európában problémát jelent. Napjainkban már ismerjük az összefüggéseket a szájüregi és számos általános betegség között, így fontos kiemelni, hogy ezek a betegségek megelőzhetők.
A Fogorvosok Világszövetsége (FDI) a megelőzést kitűzve céljának, március 20-át nyilvánította az Egészséges Száj világnapjának, melyhez a Magyar Fogorvostanhallgatók Egyesülete is aktívan csatlakozik.

Csatlakozz hozzánk Te is és hirdesd velünk, hogy az egészséges száj érték!

EGÉSZSÉGES SZÁJ 2016

Ez a világnap remek alkalmat nyújt arra, hogy felhívjuk a figyelmet erre a veszélyre, és ösztönözzük az embereket, közösségeket és a kormányzatokat, döntéshozókat is, hogy tegyenek lépéseket a szájüregi (orális) betegségek megelőzéséért! Ezen a napon és a hozzá csatlakozó időszakban figyelemfelhívó „fogas” akciókat, rendezvényeket szervezhetünk. Ez a nap az ünneplés napja, hiszen az egészségnevelő programok mellett, nevetve, mosolyogva, kacagva népszerűsíthetjük és hirdethetjük az életre szóló mosoly értékét. Az elmúlt években „Guiness Világrekord” kísérletek mellett, színes prevenciós programokkal és ingyenes szűrővizsgálatokkal tarkítottuk eme napot a Semmelweis-, Szegedi-, Debreceni- és Pécsi Tudományegyetemmel együtt.

További információk:
http://www.worldoralhealthday.org/
SEMMELWEIS MÉDIASAROK
http://www.stoma.u-szeged.hu
http://pharmaonline.hu/
http://www.dental.hu/egeszseges-szaj-napja
https://hirek.unideb.hu/hu/
https://palankhir.hu/

VIDEÓK